26 d’abril del 2013

FOTO DENÚNCIA

Des de la Comissió d'Escola Verda es va proposar fer un recull de fotos denúncia d'actituds poc respectuoses amb el medi ambient.

Els nens i les nenes van respondre de forma massiva fent arribar imatges del que no volem que passi més. Des d'aquí volem agrair la col.laboració de tothom.

Aquestes imatges ens fan reflexionar i segur que a partir d'ara encara tindrem més cura del nostre entorn per tal d'aconseguir la ciutat i la comarca que tots volem: neta, bonica i endreçada.


1 comentari:

  1. Consciència biosfèrica o l'hamburguesa miraculosa.

    A les escoles de tot el món cada cop hi ha més mestres que des dels primers cursos ensenyen als nens i nenes que també ells formen part integral dels cicles de funcionament de la biosfera, i que totes les activitats que realitzin (menjar, vestit, consum d'electricitat, consum en general, etc), deixen una empremta ecològica que afecta el benestar d'altres éssers humans i a la generalitat d'essers vius que viuen a la Terra.

    Aquella hamburguesa, per exemple, que tant ens agrada, està elaborada amb carn d'una vaca que s'alimentava de les pastures arrabassades a la selva tropical de Centreamèrica, p.ex. La superfície arbrada eliminada suposa una reducció de la coberta forestal i una pèrdua d'espècies que viuen al cobricel forestal superior. Menys arbres significa també menys boscos que actuen com a dipòsits d'absorció del CO2 industrial emès a l'atmosfera per la combustió de diferents tipus de combustible fòssil. L'augment de la temperatura terrestre a causa resultant de l'excés de CO2 incideix al seu torn en el cicle hidrològic en forma d'augment d'inundacions i de sequeres a tot el món, disminució del rendiment de les collites i una caiguda dels ingressos dels agricultors pobres de tot el món i de les seves famílies. La pèrdua de riquesa d'aquestes persones es tradueix en més gana i malnutrició per a les poblacions de risc.
    Tot aquest desgavell es pot atribuir en darrera instància a la carn d'aquella hamburguesa tan bona que mengem un cop per setmana al menjador de l'escola.

    Penso que caldria replantejar l'estratègia de la campanya Escola Verda.
    Amb el benentès de la vostra bona voluntat, rebeu senyores les meves millors salutacions.
    Francesc Ortiz Busquets

    ResponElimina

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.