BIBLIOTECA

ROALD DAHL

Aquest any 2016 celebrem el centenari del naixement de Roald Dalh.
A Catalunya tenim una molt bona amiga seva, la mestra de Mataró Lola Casas. És per això que ens va visitar a la biblioteca Carles Morató el passat mes d'abril.

Lola Casas va escriure unes cançons dels contes de Roald Dahl, el músic Xavier Torres hi va posar la melodia i Roser Fons (mestra de la nostra escola) va escriure un guió que lligava tots els contes. Així va néixer la cantata "Dins el cap de Roald Dahl".


Els nens i nenes de sisè en varen fer una bonica representació.


Això va donar lloc a que tots els alumnes de l'escola tinguessin un coneixement d'aquest autor.


NOVEMBRE 2015

A l'escola ens agrada molt llegir i ho fem de diferents maneres: sols, en parelles, tot el grup junt, amb els nostres padrins o fillols...

Una de les setmanes més divertides per llegir és, justament, la setmana del

L L E G I M

Durant aquesta setmana tots comencem llegint el llibre, revista... que ens ve més de gust. També és el moment en què els més grans, els de sisè, apadrinen el seu fillol o fillola de primer: pacientment, l'ajuden a millorar la seva lectura i, a més, van cuidant una amistat que, potser, durarà molts anys. Dies abans ja hi ha hagut una sessió conjunta de biblioteca on es coneixen i s'explica ben bé què ha de fer cadascú. És un bon moment perquè els més grans recordin quan eren petits i també van comptar amb un padrí o padrina que els va ajudar  a gaudir més i millor de la lectura.

Aquest curs hem iniciat un altre "apadrinament" que ens agrada molt: petits grups de cinquè van a P5 a explicar un conte. La preparació s'ha fet amb molta cura perquè els oients dels contes són molt importants. El curs vinent seran padrins i fillols i ja es coneixeran una mica millor.

D'altra banda, coincidint amb la feliç obertura de la biblioteca Carles Morató, els grups de Primària l'han visitada, s'ha animat a tothom a fer-se el carnet si encara no es té, i s'ha pogut gaudir de les detallades explicacions que les bibliotecàries han ofert a cada grup. Aprofitem per agrair-los la seva acollida i la seva bona disposició.I així, llegint, llegint, una vegada més, coincidim amb la Joana Raspall:

Amb els llibres per amics
no et faltarà companyia:
cada pàgina pot ser
un estel que et fa de guia.

NOVEMBRE 2014  

APADRINAMENT  LECTOR

             LA CONEIXENÇA
LA LECTURA

 NOVEMBRE 2013

PETIT RECORD DE MIQUEL MARTÍ POL

A l’espai de la biblioteca de l’escola hem fet una breu lectura de poesia de Miquel Martí i Pol, poeta conegut de tots els nens i nenes.
En els deu anys de la seva mort, la seva poesia continua sent entre nosaltres.


EL POBLE
...“El poble és el meu esforç i el vostre esforç,
és la meva veu i la vostra veu...”
(Poema “Estimada Marta”)

NOVEMBRE
“Comença el novembre,
castanya va, castanya ve,
i panallets també...”
(Poema “Per molts anys”)


PA AMB XOCOLATA
Un bon tros de xocolata
i un boci petit de pa
són la solució més bona
per berenar.
El pa sempre allarga massa,
La xocolata fa curt,
I així el compte de la vella
mai no surt.
però si no surt el compte
tant se val que res no hi ha
com el pa i la xocolata
per berenar.


Amb els alumnes de tercer B hem fet aquesta pràctica:

El poble és bonic,
el pobles és antic,
el poble és genial,
el poble és brutal.

SETEMBRE 2013

COMENCEM AMB SHAKESPEARE

Hem començat el curs amb l'esdeveniment literari que va tenir lloc, per la nostra Festa Major, al teatre comarcal. El grup de teatre Lacetània va representar "El Somni d'una nit d'estiu" de William Shakespeare.


Com es va fer anys enrere amb la posada en escena de "Hamlet" es va presentar als alumnes la biografia de l'autor i les seves obres més representatives: 
  • "Romeu i Julieta", adaptada per Roser Capdevila.
  • "El somni d'una nit d'estiu" en versió teatral de l'Editorial Galera. 
  • "Els somnis del Puck", adaptació del "Somni d'una nit d'estiu" de l'Editoraial Cruïlla.


Vegeu el curt que presenta l'obra:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.