27 d’octubre del 2014

APRENEM A ACTUAR EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA.



En el marc de la  II jornada europea de conscienciació de l'aturada cardíaca i sota el lema "Les teves mans poden salvar la vida d'una persona estimada", alguns alumnes de l'escola van fer uns tallers per aprendre què fer en un cas d'emergència.

Els nens i nenes van aprendre que:
- Cal trucar el 112.
- Encara que sigui de nit, quan cal, l'ambulància hi va de seguida.
- Per una cosa insignificant (un tallet de res) no hem de trucar perquè potser hi ha una persona que té una situació més greu i si l'ambulància està amb nosaltres no el pot atendre.
- Si hi ha dues emergències, l'ambulància sempre va a una i truquen l'ambulància de Cardona o Manresa per anar a l'altra.

- A l'ambulància sempre hi van dues persones, una que condueix i una que acompanya el malalt, i també hi pot anar algú de la família. Si està molt greu, també hi pot anar un metge.

- Quan algú està malalt o ha tingut un accident, no l'hem de deixar sol i cal que el cuidem.

L'ambulància va aparcar al pati de l'escola, i els nens i nenes van poder entrar-hi i veure-la.

Va ser una experiència molt interessant i volem agrair al senyor Romà Aliste i a la seva empresa que ens permetessin aprendre coses tan interessants.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.