7 de maig del 2016

BOCCIA I ESPORTS ADAPTATS

A l'escola tothom aprèn, tothom ensenya.
Per exemple, per segon any consecutiu, el Lluc, el Martí i l'Eric han ensenyat a la seva classe com és juga a boccia.
La boccia és un esport semblant a la petanca destinat a esportistes amb discapacitat total o parcial a les seves extremitats.  És un joc de precisió i estratègia que es juga diferent segons l’afectació dels esportistes. Per exemple, és pot jugar individualment i llançar amb diferents parts del cos segons les teves possibilitats. També es pot jugar amb parella, on un dels dos fa d’assistent. I si es juga per equips, cal que els dos siguin equilibrats en relació al nivell de capacitats motrius dels seus membres. El mateix succeeix amb el bàsquet amb cadira de rodes, on els dos equips han de tenir unes possibilitats semblants. Aquest esport també s'ha simulat mitjançant un circuit i un tir a la cistella en cadira de rodes. 
Conèixer un nou esport i la realitat de tots els companys ha estat una magnífica experiència per a tots els nens i nenes.
Volem agrair l'assessorament de la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC) per ajudar-nos a realitzar aquesta activitat.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.