22 d’octubre del 2013

24 d'octubre de 2013, vaga a l’ensenyament públic

CONTRA LA LOMCE I LES RETALLADES 


Benvolgudes mares i pares del centre,
El proper 24 d'octubre alguns mestres del nostre centre participaran a la vaga convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que aplega sindicats, associacions de pares i mares i associacions de docents. Per tant, aquest dia, durant les classes que han d’impartir aquests mestres es realitzaran serveis mínims.

El Claustre de l’Escola Setelsis vol manifestar el seu desacord amb la LOMCE i les retallades que atempten contra l'escola pública de qualitat que tots desitgem.
Us trametem també la carta que s'ha elaborat a nivell general per donar a conèixer a les famílies lels arguments d'aquesta convocatòria de vaga:

Benvolgudes famílies,
Per al proper DIJOUS 24 d’octubre s’ha convocat una jornada de VAGA general a l’ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol, una jornada de lluita i mobilització en defensa de l’ensenyament públic i que coincideix en el moment en què s’estan elaborant els pressupostos, tant estatals com catalans, que aprofundeixen en unes polítiques sistemàtiques de retallades i austeritat.

En l’actual context de liquidació dels serveis públics i de pèrdua progressiva de drets socials bàsics, el govern del PP i el seu ministre Wert està tramitant la LOMCE, encara en el Senat, sense cap suport ni consens i que suposa un atac sense precedents al sistema d’ensenyament públic i a les llibertats democràtiques.

La LOMCE, com també fa la LEC catalana, proposa un model d’escola antidemocràtica, amb un tipus de direcció jeràrquica i gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu i ja no seria decisori). En aquest sentit s’obren vies per la introducció al sistema públic de formes privades de gestió i d’organització del treball buscant la individualització de les condicions de treball i de les relacions laborals amb la intenció de reduir la gestió col·lectiva del centre a través del claustre de mestres.

La LOMCE, a més, atempta contra la igualtat d’oportunitats i la cohesió social  ampliant les diferències entre  centres, beneficiant clarament els centres privats-concertats i d’entorns socials afavorits i propiciant que els alumnes amb més necessitats es quedin pel camí.

La LOMCE posa en perill el sistema educatiu català en laminar les competències educatives de Catalunya i posar les bases per aniquilar el sistema d’immersió lingüística que fa més de 30 anys que funciona i que tan bons resultats ha donat com a element de cohesió social.

No podem permetre que es redueixi la inversió en l’educació dels nostres infants i jovent mentre es dilapiden diners públics en bancs, armes i escàndols de corrupció.

Per això fem una crida perquè el dia  24 d’octubre doneu suport a la vaga general d’educació, no portant els vostres fills i filles a l’escola i assistint a les manifestacions convocades per tal de participar en una lluita que afecta tota la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies…

Per una escola pública de qualitat
Ni LOMCE ni LEC  ni  RETALLADES
 
Claustre de l’Escola Setelsis
Solsona, 21 d'octubre de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.