16 de febrer del 2016

FEM MAPPING AMB SCRATCH

El projecte Refugi Tecnològic, vinculat a Empresaris per al Solsonès, i el Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès han impulsat una activitat tecnològica als centres educatius de la comarca que culmina amb un vídeo mapatge a la façana principal del Consell Comarcal. L’activitat, per a la qual es convida a tothom, tindrà lloc aquest divendres a dos quarts de set i és previst que tingui una durada d’entre una hora i mitja i dues.

Per segona vegada a Solsona es podrà veure un vídeo mapatge (mapping) amb la projecció de diferents treballs realitzats per alumnes del cicle superior de primària i 1r i 2n d'ESO de les escoles del Solsonès. Serà el resultat d'una activitat de programació realitzada a les aules utilitzant el programa Scratch, de codi obert, dins les assignatures de tecnologia i programació. Les temàtiques de la projecció seran variades, escollides lliurement pels alumnes organitzats en grups. 

Ho han impulsat conjuntament el Refugi Tecnològic, una iniciativa coordinada per voluntaris vinculats a Empresaris per al Solsonès, i el Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès amb la col•laboració de l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal, les AMPA i diversos patrocinadors privats.


Una activitat visualment atractiva


L’objectiu d’aquesta acció ha estat “aproximar la robòtica i la programació a les aules”, tal com explica Marc Rafart, un dels impulsors del Refugi Tecnològic. “Aquesta ens va semblar una activitat visualment molt atractiva per aprendre a utilitzar un llenguatge de codi obert”, afegeix. I de les aules al carrer, moment a partir del qual els alumnes compartiran la seva experiència amb el públic solsoní.

Dia: divendres 19 de febrer de 2016 
Lloc: plaça del Consell Comarcal del Solsonès, Solsona 
Hora: 18.30 h 

A l'Escola Setelsis també hi participem i alguns nens i nenes de 5è han realitzat animacions que projectarem a la façana del Consell Comarcal.


Us convidem a tots a assistir-hi!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.