17 de novembre del 2015

A L'ESCOLA LLEGIM

A l'escola ens agrada molt llegir i ho fem de diferents maneres: sols, en parelles, tot el grup junt, amb els nostres padrins o fillols...

Una de les setmanes més divertides per llegir és, justament, la setmana del 

M


Durant aquesta setmana tots comencem llegint el llibre, revista... que ens ve més de gust. També és el moment en què els més grans, els de sisè, apadrinen el seu fillol o fillola de primer: pacientment, l'ajuden a millorar la seva lectura i, a més, van cuidant una amistat que, potser, durarà molts anys. Dies abans ja hi ha hagut una sessió conjunta de biblioteca on es coneixen i s'explica ben bé què ha de fer cadascú. És un bon moment perquè els més grans recordin quan eren petits i també van comptar amb un padrí o padrina que els va ajudar  a gaudir més i millor de la lectura.


Aquest curs hem iniciat un altre "apadrinament" que ens agrada molt: petits grups de cinquè van a P5 a explicar un conte. La preparació s'ha fet amb molta cura perquè els oients dels contes són molt importants. El curs vinent seran padrins i fillols i ja es coneixeran una mica millor.


D'altra banda, coincidint amb la feliç obertura de la biblioteca Carles Morató, els grups de Primària l'han visitada, s'ha animat a tothom a fer-se el carnet si encara no es té, i s'ha pogut gaudir de les detallades explicacions que les bibliotecàries han ofert a cada grup. Aprofitem per agrair-los la seva acollida i la seva bona disposició.


I així, llegint, llegint, una vegada més, coincidim amb la Joana Raspall:


Amb els llibres per amics
no et faltarà companyia:
cada pàgina pot ser
un estel que et fa de guia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.