10 de març de 2015

LA LLUM I LES ESCOLES


L'Any Internacional de la Llum (IYL2015, International Year of Light) és una iniciativa de la UNESCO que pretén comunicar a la societat la importància de la llum i de les seves tecnologies associades al món actual, en àrees tan importants com energia, salut, comunicacions, educació, agricultura etc. Aquesta decisió reconeix la importància que la llum i les tecnologies basades en la llum tenen en la vida dels ciutadans del món, en el desenvolupament de la societat i ens els reptes a què s’enfronta la humanitat. La llum juga un paper fonamental en la vida quotidiana. Ha revolucionat, entre altres aspectes, la medicina o la manera de fabricar productes i ha possibilitat el desenvolupament d’internet.
Els objectius de l’Any Internacional de la Llum i les Teconologies basades en la Llum són:

-         Millorar la comprensió pública de com la llum i les seves tecnologies afecten la vida quotidiana i són essencials pel futur desenvolupament de la Humanitat.

-         Desenvolupar la capacitat educativa per mitjà d’activitats orientades a la difusió de la cultura científica entre els joves de tot el món.

-         Augmentar la cooperació internacional.

-         Difondre els descobriments dels segles XIX i XX que han demostrat la importància fonamental de la llum en la ciència i el desenvolupament científic.

-         Destacar la importància de la investigació i fomentar vocacions científiques en l’àmbit de la llum i les seves aplicacions.

-         Promoure la importància de la tecnologia de la il·luminació en el desenvolupament sostenible i en la millora de la qualitat de vida dels països en vies de desenvolupament.

-         Donar a conèixer la profunda relació que existeix entre la llum, l’art i  la cultura, i enfortir el paper de les tecnologies òptiques en la preservació del patrimoni cultural.

-         Aconseguir que els avenços i objectius anteriors perdurin en el temps més enllà del 2015.
Després de la cerimònia d'obertura realitzada a París el 20 de gener, la inauguració oficial a Espanya es va celebrar el dia 16 de febrer de 2015 a Barcelona.
Aquests actes institucionals aniran seguits d’un munt d’actes científics, mediambientals, escolars…
Al Solsonès hi ha una iniciativa que s’engloba en aquest marc global.
Tots els centres escolars públics de la comarca han treballat entorn del projecte de l’Any internacional de la Llum i les tecnologies basades en la Llum. A part que a la premsa i en els mitjans de comunicació de cada centre ja s’han reflectit part dels treballs duts a terme, ben aviat tota la població podrà conèixer com la LLUM inspira les nostres experiències educatives.

Concretament, el 20 de març, a les 7h de la tarda, al Casal Cívic s’inaugurarà l’exposició L’ESCOLA PÚBLICA TÉ LLUM. Us animem a visitar-la i a gaudir dels seus efectes lluminosos.

Institut Francesc Ribalta

SES de Sant Llorenç

ZER del Solsonès

Escola Vall de Lord

Escola Setelsis

Escola El Vinyet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.