30 de gener de 2015

Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Si a la wickipèdia busquem informació sobre el Dia de la Pau i la No-violència ens diu:

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Ghandi). 

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

A l'escola ja havien parlat d'aquest tema a les sessions de bibioteca: quins llibres ens parlen de la Pau, qui és la recent premi Nobel de la Pau, Malala Yousafzai...

I el dia 30 hem commemorat aquest Dia amb un senzill acte: nens i nenes de Cicle Inicial  han llegit el següent text per megafonia:


AVUI, 30 DE GENER, ÉS EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU.

ÉS PER AIXÒ QUE ELS NENS I NENES DE CICLE INICIAL US VOLEM DIR AIXÒ.AQUESTES PARAULES ESTAN DEDICADES A TOTS ELS NENS I NENES QUE VIVIM EN PAU.

FEU ATENCIÓ I SABREU QUÈ VOL DIR VIURE EN PAU.


­­

VIURE EN PAU ÉS PODER JUGAR AL PARC A FUTBOL.


VIURE EN PAU ÉS SENTIR ELS OCELLS COM CANTEN.


VIURE EN PAU ÉS PODER ANAR A L’ESCOLA.


VIURE EN PAU ÉS VEURE FLORIR UNA FLOR A LA PRIMAVERA.


VIURE EN PAU ÉS PODER DIR BONA NIT SOTA LES ESTRELLES.


VIURE EN PAU ÉS PODER ESCOLTAR EL SILENCI.

La resposta dels seus companys ha estat un fort aplaudiment des de les classes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris estan subjectes a moderació. Han d'estar signats amb nom i cognom i cal usar un llenguatge educat i correcte. No s'acceptarà cap comentari que insulti o falti al respecte a persones o institucions o usi paraules grolleres.